Обрати сторінку

Чи може новорічне свято обійтися без солодощів? Мабуть ні. А звідки вони беруться? Вирішили дізнатися та перевірити учні Криворізької загальноосвітньої школи №100, потрапивши на екскурсію у чудову казку «Веселих карамелів».

Історія карамелі, плавленого цукру, сягає у далеку далечінь історії. Щоб зберегти корисні властивості горіхів та лікувальних трав від спеки арабські медики дохристиянської епохи заливали їх плавленим тросниковим цукром, змішаним з медом. Це були перші карамельки, котрі, однак, мали на меті лікувати, а не розважати. Потім смак плавленого тросникового цукру відчули на своїх язиках перші хрестоносці, їм сподобалось. Так карамельки прийшли в середньовічну Европу. Цукор в той час був дуже дорогим задоволенням, тому карамельками ласували монархи та знать. В епоху Відродження, як вважають історики, з’явились саме льодяники на паличці. Не бруднились руки та об’ємні мереживні комірці, коли білокурі дівчата сонячної Флоренції частувались льодяниками.

Таку цікаву розповідь почули діти нашої школи під час екскурсії «Веселі карамелі», а потім взяли участь у майстер – класі по виготовленню цукерок. Смачні новорічні карамельки зроблені своїми руками вихованці повезли додому рідним.

Фотозвіт